O salata de cereale, nutritiva, colorata si foarte gustoasa. Reteta prevede folosirea alacului, dar eu am gasit in comert cutie care contine 3 tipuri de cereale si o folosesc des, mai ales primavara, in prepararea salatelor. Va sfatuiesc sa incercati si voi, mai ales ca cerealele contin multe fibre si regleaza metabolismul organismului.
INGREDIENTE:
- 350 g de alac fiert dupa instructiunile de pe ambalaj (sau alt tip de cereale, dupa preferinta:orz, orez pentru salate)
- 100 g de cascaval moale
- 250 g de rosii cherry
- 2 vinete
- 50 g de masline negre fara samburi
- sare
- ulei de masline
- oregano – optional
MOD DE PREPARARE:
- Vinetele se spala, se taie felii pe lungime si se coc pe gratarul incins, timp de 5 minute, intorcandu-le pe ambele parti. Se lasa la racit, apoi se taie cubulete.
- Rosiile cherry se spala si se taie in patru, iar cascavalul se taie si el cubulete.
- Se pun intr-un castron toate ingredientele: alacul fiert, vinetele si cascavalul cubulete, rosiile cherry si se adauga maslinele negre. Se adauga sare, ulei de masline si oregano pentru cine doreste. Se amesteca bine si se serveste.