SALATA DE CEREALE CU VINETE COAPTE, ROSII SI BRANZA

O salata de cereale, nutritiva, colorata si foarte gustoasa. Reteta prevede folosirea alacului, dar eu am gasit in comert cutie care contine 3 tipuri de cereale si o folosesc des, mai ales primavara, in prepararea salatelor. Va sfatuiesc sa incercati si voi, mai ales ca cerealele contin multe fibre si regleaza metabolismul organismului.

INGREDIENTE:

  • 350 g de alac fiert dupa instructiunile de pe ambalaj (sau alt tip de cereale, dupa preferinta:orz, orez pentru salate)
  • 100 g de cascaval moale
  • 250 g de rosii cherry
  • 2 vinete
  • 50 g de masline negre fara samburi
  • sare
  • ulei de masline
  • oregano – optional

MOD DE PREPARARE:

  1. Vinetele se spala, se taie felii pe lungime si se coc pe gratarul incins, timp de 5 minute, intorcandu-le pe ambele parti. Se lasa la racit, apoi se taie cubulete.
  2. Rosiile cherry se spala si se taie in patru, iar cascavalul se taie si el cubulete.
  3. Se pun intr-un castron toate ingredientele: alacul fiert, vinetele si cascavalul cubulete, rosiile cherry si se adauga maslinele negre. Se adauga sare, ulei de masline si oregano pentru cine doreste. Se amesteca bine si se serveste.

 

cereali

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.