CROSTOLI (minciunele fragede)

Crostoli sunt tip minciunele de la noi, super fragede si crocante si foarte subtiri.

Astazi va dau reteta super economica… doar 2 ingrediente pentru  aluat. Credeti-ma pe cuvant ca nu va ramane nici o firimitura.

 

12654552_10207377224943159_3238885606112487135_n

 

 

INGREDIENTE:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g de faina 00 + 20 g de intins aluatul
  • zahar pudra vanilat (optional)
  • ulei

MOD DE PREPARARE:

Se pune intr-un vas ( sau la robot) smantana pentru frisca si se adauga putin cate putin faina. Cantitatea de faina poate varia, in functie de smantana pe care o folositi. Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic si omogen, pe care apoi se va intinde intr-o foaie foarte subtire ( cat de subtire reusiti). Se va taia in forma dorita ( dreptunghiuri ) si se vor praji in mult ulei (de preferinta ulei de arahide) pana devin aurii. Se scot pe un servetel sa elimine surplusul de ulei si cand s-au racit se presara cu zahar pudra vanilat.

PS: Pentru cei mici sau daca sunteti la dieta si vreti mai light le puteti coace in cuptor la 200°C pana se rumenesc putin, apoi se pudreaza cu zahar.

 

 

Back to top