CROSTOLI (minciunele fragede)

Crostoli sunt tip minciunele de la noi, super fragede si crocante si foarte subtiri.

Astazi va dau reteta super economica… doar 2 ingrediente pentru  aluat. Credeti-ma pe cuvant ca nu va ramane nici o firimitura.

 

12654552_10207377224943159_3238885606112487135_n

 

 

INGREDIENTE:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g de faina 00 + 20 g de intins aluatul
  • zahar pudra vanilat (optional)
  • ulei

MOD DE PREPARARE:

Se pune intr-un vas ( sau la robot) smantana pentru frisca si se adauga putin cate putin faina. Cantitatea de faina poate varia, in functie de smantana pe care o folositi. Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic si omogen, pe care apoi se va intinde intr-o foaie foarte subtire ( cat de subtire reusiti). Se va taia in forma dorita ( dreptunghiuri ) si se vor praji in mult ulei (de preferinta ulei de arahide) pana devin aurii. Se scot pe un servetel sa elimine surplusul de ulei si cand s-au racit se presara cu zahar pudra vanilat.

PS: Pentru cei mici sau daca sunteti la dieta si vreti mai light le puteti coace in cuptor la 200°C pana se rumenesc putin, apoi se pudreaza cu zahar.

 

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di