Mmmm, o fi ea de post, dar mancarea asta e atat de gustoasa si satioasa, iar daca o mai serviti si cu paine de casa (reteta aici) e maxim. Incercati si va astept sa-mi spuneti daca am dreptate. Daca nu tineti post, o puteti servi cu putin ton sau carne alaturi. Eu am folosit zucchine, caci aici se gasesc mai des, dar iese la fel de bun si cu dovlecel normal. Eu nu-i calesc prea mult, caci imi place sa ramana crocant, asa ca ii las la foc mai mare amestecand des. Va asigur ca in 10 minute aveti masa pregatita.
INGREDIENTE (pentru 2 persoane):
- 2 zucchine (sau dovlecei)
- 250-300 g rosii cherry
- 2 cutii de fasole alba fiarta
- ulei de masline
- 1 crenguta de rozmarin
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
- Zucchinele ( dovleceii) se spala, se elimina extremitatile si se taie bastonase. Se pun intr-o tigaie cu putin ulei de masline si o crenguta de rozmarin proaspat si se aseaza pe foc, pana se rumenesc putin (nu-i tineti prea mult, ca sa ramana crocanti).
- Rosiile cherry se spala si se taie in patru, apoi se adauga peste zucchinele calite. Se lasa sa se topeasca putin rosiile timp de 3-4 minute.
- Fasolea se scoate din cutie si se trece printr-un jet de apa rece, dupa care se varsa in tigaia cu zucchine si rosii. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se serveste.