ZUCCHINE CU ROSII CHERRY SI FASOLE ALBA

Mmmm, o fi ea de post, dar mancarea asta e atat de gustoasa si satioasa, iar daca o mai serviti si cu paine de casa (reteta aici) e maxim. Incercati si va astept sa-mi spuneti daca am dreptate. Daca nu tineti post, o puteti servi cu putin ton sau carne alaturi. Eu am folosit zucchine, caci aici se gasesc mai des, dar iese la fel de bun si cu dovlecel normal. Eu nu-i calesc prea mult, caci imi place sa ramana crocant, asa ca ii las la foc mai mare amestecand des. Va asigur ca in 10 minute aveti masa pregatita.

INGREDIENTE (pentru 2 persoane):

  • 2 zucchine (sau dovlecei)
  • 250-300 g rosii cherry
  • 2 cutii de fasole alba fiarta
  • ulei de masline
  • 1 crenguta de rozmarin
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Zucchinele ( dovleceii) se spala, se elimina extremitatile si se taie bastonase. Se pun intr-o tigaie cu putin ulei de masline si o crenguta de rozmarin proaspat si se aseaza pe foc, pana se rumenesc putin (nu-i tineti prea mult, ca sa ramana crocanti).
  2. Rosiile cherry se spala si se taie in patru, apoi se adauga peste zucchinele calite. Se lasa sa se topeasca putin rosiile timp de 3-4 minute.
  3. Fasolea se scoate din cutie si se trece printr-un jet de apa rece, dupa care se varsa in tigaia cu zucchine si rosii. Se sareaza si pipereaza dupa gust si se serveste.

 

ZUCCHINE CU ROSII CHERRY

 

Previous Entries PRAJITURA FRAGEDA DE POST CU MERE Next Entries SALATA DE CEREALE CU VINETE GRILIATE

Lasă un răspuns