INGREDIENTE:
- 500 g piept de pui sau piept de curcan
- 5 linguri de ulei de susan
- 2 morcovi
- 2 zucchine sau dovlecei
- 125 ml de apa sau supa vegetala (reteta aici)
- 2-3 linguri de sos de soia
- 1 lingurita amidon de porumb
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
- Încalziti 3 linguri de ulei de susan în wok sau intr-o o tigaie antiaderenta mai adanca, apoi adaugați puiul taiat cubulete si gătiti 2-3 minute. Se lasa la gatit pana puiul se albeste si ia o frumoasa culoare aurie, dar nu trebuie sa se prajeasca.
- Scoateti puiul deoparte si adaugati in wok legumele taiate in bastonase(morcovii si zucchinele).
- Gatiti 3 minute la foc mic, apoi adaugati sosul de soia, amidonul de porumb si apa(sau supa vegetala).
- Continuați să gătiți, apoi adăugați puiul și mai lasati încă 5 minute, pana sosul format se mai restrange dar sa nu scada de tot. Asezonați cu sare și piper și serviți.
- Gatitul cu wok face carnea mai moale și accelerează prepararea. Se serveste simplu sau alaturi de o portie de orez fiert.