PUI CU LEGUME IN STIL CHINEZESC

INGREDIENTE:

MOD DE PREPARARE:

  1. Încalziti 3 linguri de ulei de susan în wok sau intr-o o tigaie antiaderenta mai adanca, apoi adaugați puiul taiat cubulete si gătiti 2-3 minute. Se lasa la gatit pana puiul se albeste si ia o frumoasa culoare aurie, dar nu trebuie sa se prajeasca.
  2. Scoateti puiul deoparte si adaugati in wok legumele taiate in bastonase(morcovii si zucchinele).
  3. Gatiti 3 minute la foc mic, apoi adaugati sosul de soia, amidonul de porumb si apa(sau supa vegetala).
  4. Continuați să gătiți, apoi adăugați puiul și mai lasati încă 5 minute, pana sosul format se mai restrange dar sa nu scada de tot. Asezonați cu sare și piper și serviți.
  5. Gatitul cu wok face carnea mai moale și accelerează prepararea. Se serveste simplu sau alaturi de o portie de orez fiert.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.