INGREDIENTE:
- 1 pahar de vin (alb,rosu, dulce sau sec)
- 1 pahar de ulei de floarea soarelui
- 1 pahar de zahar
- 1 plic de praf de copt
- 600g circa de faina
- zahar pentru presarat biscuitii inainte de coacere
- optional: alune, nuci tocate mari, dropsuri de ciocolata
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un vas se varsa vinul cu zaharul si se amesteca cu lingura de lemn pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul, faina si praful de copt. Se framanta bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.
- Se ia in mana o bucatica de aluat cat o nuca si se face un snur la care le uniti capetele . In felul asta ati obtinut primul biscuit sau colacel pe care il treceti pe o parte prin zahar, apoi il asezati cu partea fara zahar in tava de cuptor in care ati asternut o hartie de copt.
- Continuati sa faceti rand pe rand biscuitii pana terminati aluatul.
- Se da la copt la cuptorul preincalzit la 180 °C timp de 15/20 de minute.