INGREDIENTE:
- 2 linguri de suc de lamaie
- 350 ml supa de pui,
- 2 bucati de piept de pui fara piele,
- 3 linguri de faina ,
- 350 g broccoli,
- 200 g ciuperci.
MOD DE PREPARARE:
- Intr-o tigaie antiaderenta se pune pieptul de pui taiat fasii si ciupercile feliate subtire intr-o lingura de ulei. Se intorc la fiecare 2 minute de pe o parte pe alta pana cand se rumenesc.
- Se adauga broccoli si 250 ml supa de pui si se lasa sa dea in clocot la foc mediu, apoi da focul la mic si se acopera cu un capac. Se lasa sa fiarba, la foc mic,timp de 5-7 minute pana cand broccoli si puiul sunt fierte. Se da deoparte si se lasa la racit.
- Se ia 100 ml de supa de pui si se amesteca cu zeama de lamaie si faina. Amestecul se pune intr-o tigaie, la foc mic. Se lasa sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase si sa capete consistenta unei smantani. Se adauga sare, piper si 2-3 catei de usturoi.
- Sosul obtinut se toarna peste pui si broccoli si se lasa pe foc 1-2 minute. Se serveste puiul cu broccoli cu orez, spaghete de orez, sau cuscus.