PUI CU BROCCOLI, CIUPERCI SI LAMAIE

pui-cu-broccoli-si-lamaie_size5

INGREDIENTE:

  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 350 ml supa de pui,
  • 2 bucati de piept de pui fara piele,
  •  3 linguri de faina ,
  • 350 g broccoli,  
  • 200 g ciuperci.

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-o tigaie antiaderenta se pune pieptul de pui taiat fasii si ciupercile feliate subtire intr-o lingura de ulei. Se intorc la fiecare 2 minute de pe o parte pe alta pana cand se rumenesc.
  2. Se adauga broccoli si 250 ml supa de pui si se lasa sa dea in clocot la foc mediu, apoi da focul la mic si se acopera cu un capac. Se lasa sa fiarba, la foc mic,timp de 5-7 minute pana cand broccoli si puiul sunt fierte. Se da deoparte si se lasa la racit.
  3. Se ia 100 ml de supa de pui si se amesteca cu zeama de lamaie si faina. Amestecul se pune intr-o tigaie, la foc mic. Se lasa sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase si sa capete consistenta unei smantani. Se adauga sare, piper si 2-3 catei de usturoi.
  4. Sosul obtinut se toarna peste pui si broccoli si se lasa pe foc 1-2 minute. Se serveste puiul cu broccoli cu orez, spaghete de orez, sau cuscus.

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.