SUSHI CU LEGUME

Legumele sunt pe primul loc in casa noastra si toate felurile de mancare pe  care le preparam contin mereu legume. Asa ca am trecut la cautat si preparat de retete, de data asta, doar cu legume.

Si cum sotul meu e un amator de SUSHI, am realizat SUSHI CU LEGUME, dar bineinteles puteti folosi si somon afumat, sau alt peste daca va place.

image

INGREDIENTE:

PENTRU SUSHI:

  • 200 g spanac congelat
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 200 g orez
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri otet
  • 1lingurita sare
  • 1 lingurita zahar

PENTRU SOS:

  • 2 ardei iuti (peperoncino)
  • 2 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de boia de ardei iute

MOD DE PREPARARE:

  1. Se ia spanacul congelat si se da pe razatoarea mare. Ouale de bat bine si se adauga in spanacul ras. Se pun si 2 linguri de faina si se incorporeaza bine cele trei ingrediente. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza ( se pune deasupra o alta hartie de copt si cu sucitorul intindeti bine amestecul cat tava de copt). Se da la cuptor la 200° si se coace pentru 8 minute. Se scoate si se lasa la racit.
  2. Intr-un vas cu apa sarata se pune la fiert  orezul si se fierbe pentru 15-16 minute, acoperit cu un capac. Cand este gata se ia de pe foc si se lasa la racit vreo 4-5 minute.
  3. Intre timp se face un amestec din 2 linguri de otet, 1 lingurita de sare si 1 lingurita de zahar. Se varsa amestecul peste orez si se amesteca bine, ca sa nu se striveasca boabele de orez.
  4. Morcovul si ardeiul se curata, se taie pe lung, fasii si se fierb pentru 2-3 minute, cat sa se moaie putin.
  5. Pe foaia de spanac se pune orezul si se intinde bine (cam 3/4 din foaie). In margine se pun fasiile de morcov, iar deasupra cele de ardei si se ruleaza cu plansetele de bambus, Se strang cat mai strans, astefel ca ingredientele sa se comprime foarte bine si sa nu se desfaca in momentul taierii.
  6. Se indeparteaza planseta de bambus si se taie ruloul obtinut in felii late de circa 2 cm.
  7. Se pregateste sosul chili: se taie marunt ardeii iuti, rosiile cubulete mici, iar usturoiul se piseaza bine. Se amesteca toate de mai sus cu 1 lingurita de boia iute si se servesc alaturi de feliile de sushi.

image

Previous Entries SUPA CREMA DE CONOPIDA Next Entries PUI CU BROCCOLI, CIUPERCI SI LAMAIE

Lasă un răspuns