INGREDIENTE PENTRU 10 minicheese cake:
- 150 g piscoturi (savoiardi)
- 400 g iaurt
- 8 g gelatina
- 50 g miez de nuca
- 60 ml smantana dulce
- 30 g miere
- 100 g unt
Pentru ornat:
- miere
- miez intreg de nuca
MOD DE PREPARARE:
- Se prepara baza de cheesecake: se pun in robot piscoturile si se maruntesc fin, apoi se adauga untul topit, obtinand in final un amestec omogen.
- Se varsa compozitia in forme mici (puteti face si intr-o singura forma de tort mare), si se preseaza bine cu dosul unei linguri. Se pun la frigider pentru 30 de minute.
- Se taie cu cutitul (sau robotul) nucile in bucati mari. Gelatina se pune 10 minute in apa rece la inmuiat, apoi se scurge si se adauga in 60 ml de smantana calduta.
- Se prepara crema: intr-un vas se amesteca bine iaurtul cu smantana amestecata cu gelatina, apoi se pune mierea si nucile taiate (sau macinate daca le vreti mai fin), obtinand o crema fina.
- Se scot formele de la frigider si se umplu cu crema . Se pun la rece pentru cel putin 3 ore. Se servesc ornate cu jumatati de miez de nuca si miere.
PS: Se pot inlocui nucile cu alune, migdale sau fistic, dupa preferinta. Va invit sa serviti alaturi de cei micuti acest desert gustos si sanatos !