Foarte bune, crocante trebuie sa le incercati, cu siguranta sunt bune si cu alte legume, dar eu asa gasisem reteta si pentru prima oara am facut cu ceapa, data viitoare postez si cu alte legume. Se pot servi simple sau insotite de sos kechup sau mustar.
INGREDIENTE:
-
3 cepe albe
- 100 g faina 00
- 1 borcanel de iaurt dietetic
- lapte cat trebuie
- 30 g faina de porumb
- piper
- boia dulce
- 1 l ulei de arahide pentru prajit
- sare
MOD DE PREPARARE:
- Se curata ceapa si se taie inele de grosime medie. Se pun intr-un vas cu hartie de copt si se lasa sa se usuce in frigider pentru o noapte.
- Se amesteca iaurtul cu laptele pana se obtine o compozitie cremoasa.
- Se trec inelele de ceapa intai prin faina, apoi prin iaurtul amestecat cu lapte si la sfarsit prin faina de porumb aromatizata cu boia de ardei si piper.
- Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si cand este fierbinte se pun inelele de ceapa. Se prajesc pana capata o culoare aurie, apoi se scurg si se pun pe un servetel ca sa lase surplusul de ulei. Se presara cu sare si se servesc.