PARMIGIANA DE VINETE

Va prezint o reteta foarte gustoasa, pe baza de vinete, sos de rosii si mozzarella pe care va invit sa o gustati si voi si sa-mi spuneti daca v-a placut.

  • 3-4 vinete
  • 100 g de mozzarella
  • 500 g de rosii
  • 60 g de parmezan ras
  • 2 oua
  • frunze de busuioc
  • unt
  • faina
  • ulei
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Se spala vinetele si se taie, pe lung, felii groase de 5 mm. Se presara cu sare si se lasa la scurs pentru circa 30 minute.
  2. Intre timp, se prepara sosul de rosii: intr-o tigaie se pun rosiile taiate si  curatate de coaja (ca sa le luati usor coaja se pun in apa fierbinte pentru cateva secunde), impreuna cu cateva frunzulite de busuioc, un varf de sare si piper si se tin pe foc cam 20 de minute.
  3. Vinetele se scurg si se usuca cu un servetel, apoi se trec prin faina si se prajesc in ulei incins.
  4. Se ia un vas mai inalt (eu folosesc vas yena), se pune un pic de sos de rosii, deasupra un strat de felii de vintete prajite, un pic de parmezan ras, se acopera cu cateva felii de mozzarella, busuioc si 3-4 linguri de ou batut. Se face al doilea strat repetand ordinea ingredientelor si se termina tot cu un strat de vinete peste care se pune sos de rosii si un pic de unt.
  5. Se pune la cuptorul incalzit  la 180 de grade si se coace pentru 30 de minute. Se scoate si se serveste. Este buna atat calda cat si rece.

Parmigiana de vinete

Previous Entries MINI CHEESECAKE CU MIERE SI NUCI Next Entries TORT DIPLOMAT

Lasă un răspuns