CAPONATA DE VINETE

Astazi e vineri si cum am zis sa pregatesc ceva de post , am facut o mancare de vinete, care aici se numeste CAPONATA.

Se face destul de repede si este tare gustoasa. Sotul meu o adora! O fac destul de des , mai ales vara se poate manca intinsa pe paine ca aperitiv, sau ca garnitura sau o puteti folosi drept condiment de pasta in care mai puneti niste bucatele de mozzarella .

 

caponata

INGREDIENTE:

  • 2 vinete
  • 150 g de masline verzi fara samburi
  • 400 ml di suc de rosii sau 1 kg de rosii
  • otet
  • zahar (daca este necesar)
  • 1 ceapa
  • 1-2 tulpini de telina
  • ulei, sare

MOD DE PREPARARE:

  1. Se taie vinetele cubulete si se prajesc intr-o tigaie cu ulei fierbinte, dupa care se scot si se scurg pe un servetel de hartie
  2. In uleiul ramas de la vinete, se pune ceapa taiata fin si tulpinile de telina cubulete, se acopera si se lasa sa se moaie la foc mic.
  3. Intre timp, se pune o oala cu apa la foc cu putina sare, iar cand aceasta este fierbinte se adauga rosiile si se tin cateva minute pana cand se crapa coaja. Se scot, se decojesc si se taie cubulete.
  4. Rosiile taiate se adauga in tigaia cu telina si ceapa, dupa care se pun maslinele verzi si un pic de sare .Se lasa sa fiarba acoperit vreo 15 minute pana cand rosiile sunt  topite , apoi se varsa 1-2 linguri de otet, dupa preferinta. Daca acesta este prea acru se adauga un pic de zahar.

PS: Este buna atat calda cat si rece!! Astept comentariile voastre daca incercati reteta!!

Previous Entries VULCAN DE CIOCOLATA (LAVA CAKE) Next Entries MUFFIN CU MERE

Lasă un răspuns