MAIONEZA DE POST DIN PUFULETI

Aceasta Maioneza din pufuleti este foarte usor de pregatit si se poate folosi la diferite salate. De post, lejera o puteti combina in orice reteta doriti.

INGREDIENTE:

  • 2 maini pline cu pufuleti cu sare
  • 1 lingurita mustar
  • 1/4lingurita sare
  • 150 ml ulei

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-o sita se pun pufuletii ( cam 2 pumni plini )
  2. Se trece sita cu pufuleti pe sub jetul de apa rece asigurandu-ne ca toti au fost patrunsi de apa.
  3. Se lasa putin sa se imbibe cu apa (cam 5 – 10 minute) dupa care ii punem in vasul in care vom pregati maioneza.
  4. Se dauga la pufuleti 1 lingurita plina de mustar, 1/4 lingurita sare si cu ajutorul unui mixer incepem sa amestecam in vas adaugand treptat putin , cate putin ulei pana maioneza se ingroasa.
  5. La final se adauga putin suc de lamaie dupa gust, dar este optional.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.