Reteta de somon in tigaie este salvarea cand nu stiti ce sa pregatiti repede pentru cina. Nu trebuie sa fii expert ca sa faci reteta asta, asa ca o poate incerca chiar si cel mai nepriceput in bucatarie. Noi am folosit filè de somon dar puteti folosi si cu felia normala de peste.
Il serviti cu ce garnitura va place, cu salata verde ca tot a vent sezonul, sau o portie de cartofi sau legume trase in tigaie.
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
- Pielea somonului se cresteaza. Se pune pe foc o tigaie cu ulei de masline si cand acesta s-a incalzit se adauga somonul pe partea de carne, si se lasa 1 minut. Se adauga 1 crenguta de rozmarin proaspat.
- Se intoarce somonul pe partea cu piele (crestata in precedenta), se adauga sare si piper si se lasa timp de 2 minute, la foc mediu. Din cand in cand se ia din sucul lasat in tigaie si se varsa cu lingura deasupra .
- Se ia de pe foc si se aseaza pe un platou alaturi de felii de portocala si lamaie.