Sunt sigura ca veti stramba nasul, ca si mine care nu sunt o iubitoare a conopdei, dar incet incet am descoperit retete noi, care m-au facut sa-mi schimb parerea.
Daca tineti post serviti-o fara smantana, iar crutoanele le prajiti in ulei.
INGREDIENTE:
- 1 conopida mica
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- ulei
- dafin
- sare
- piper
- crutoane aromate cu unt si plante aromate (busuioc,rozmarin)
MOD DE PREPARARE:
- Se spala conopida si se desface buchetele. Cartofii se spala si se taie cubulete.
- Intr-un vas se pune la calit cu ulei de masline ceapa taiata marunt cu usturoiul si o frunza de dafin.
- Cand ceapa a devenit transparenta se adauga cartofii si conopida . Se adauga supa de pui si se lasa la fiert pentru 20 de minute.
- Se elimina dafinul si se mixeaza bine totul. Se serveste cu smantana, crutoane aromate si se presara cu putin piper macinat.