RULOURI DE SOMON CU OREZ SI TON

O reteta estiva, simpla si rapida, ce are ca ingredient principal pestele. E foarte gustoasa si se face in doar 10 minute.

 

image

 

INGREDIENTS:

  • 160 g orez
  • 160 g conserva de ton
  • 1 lamaie
  • 1/2 de lingurita de ghimbir ras proaspat
  • 3-4 tablespoons olive oil
  • salt
  • patrunjel
  • codite de ceapa verde ( optional )
  • 400 g somon afumat

MOD DE PREPARE:

  1. Orezul se fierbe intr-un vas cu apa cu putina sare, timpul indicat pe cutie. Se scurge de apa in care a fiert si se lasa la racit.
  2. Cand orezul s-a racit se amesteca impreuna cu tonul din conserva, salt, olive oil, sucul de la lamaie si ghimbirul ras. Se adauga patrunjelul si coditele de ceapa verde.
  3. Se ia cate o felie de somon afumat, se pune cate o lingurita din amestecul de mai sus si se ruleaza.

 

image

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di