RULOURI DE SOMON CU OREZ SI TON

O reteta estiva, simpla si rapida, ce are ca ingredient principal pestele. E foarte gustoasa si se face in doar 10 minute.

 

image

 

INGREDIENTE:

  • 160 g orez
  • 160 g conserva de ton
  • 1 lamaie
  • 1/2 de lingurita de ghimbir ras proaspat
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare
  • patrunjel
  • codite de ceapa verde ( optional )
  • 400 g somon afumat

MOD DE PREPARARE:

  1. Orezul se fierbe intr-un vas cu apa cu putina sare, timpul indicat pe cutie. Se scurge de apa in care a fiert si se lasa la racit.
  2. Cand orezul s-a racit se amesteca impreuna cu tonul din conserva, sare, ulei de masline, sucul de la lamaie si ghimbirul ras. Se adauga patrunjelul si coditele de ceapa verde.
  3. Se ia cate o felie de somon afumat, se pune cate o lingurita din amestecul de mai sus si se ruleaza.

 

image

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.