CIUPERCUTE UMPLUTE CU LEGUME LA CUPTOR

O reteta la indemana oricui pe baza de ciuperci champignon umplute cu legume si acoperite cu o crusta crocanta de branza. Eu am uns tava cu unt pentru o aroma deosebita, dar daca doriti mai dietetic si sunteti la dieta folositi uleiul de masline.

 

ciupercute champinion

 

INGREDIENTE:

  • 1 kg de ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • ardei gras
  • rosii cherry
  • patrunjel
  • 1 catel de usturoi
  • cascaval sau alta branza care sa se topeasca la cuptor
  • unt sau ulei de masline (ca sa fie mai dietetic)

MOD DE PREPARARE:

  1. Se spala si se curata ciupercile :se scot cu grija coditele si se pun separat. Ciupercile se aranjeaza intr-o tava de cuptor unsa cu unt.
  2. Ceapa, ardeiul si rosiile cherry se curata si se spala. Se taie toate legumele cubulete si se pun intr-o tigaie cu un pahar de apa si 2 linguri de ulei. Se pun pe foc, se acopera cu un capac si se amesteca periodic pana legumele se inmoaie.
  3. Usturoiul si coditele de la ciuperci se taie marunt si se adauga peste legumele inmuiate, se amesteca si se mai lasa 5 min pe foc mediu.
  4. Patrunjelul se taie marunt si se adauga la compozitia de legume. Se sareaza dupa gust, se amesteca bine si se ia de pe foc.
  5. Cascavalul se taie cubulete.
  6. Cu o lingurita umpleti ciupercile, deasupra se presara cateva cubulete de cascaval si se pun la cuptor 40-50 de min.

ciupercute umplut ciupecute champinion

 

Previous Entries BISCUITI IMBRACATI IN CIOCOLATA Next Entries RULOURI DE SOMON CU OREZ SI TON

Lasă un răspuns