MINI cheesecake with honey and nuts

INGREDIENTE PENTRU 10 minicheese cake:

  • 150 g biscuits (ladyfingers)
  • 400 g iaurt
  • 8 g gelatin
  • 50 g walnuts
  • 60 ml fresh cream
  • 30 g honey
  • 100 G unt

Pentru ornat:

  • miere
  • miez intreg de nuca

MOD DE PREPARE:

  1. Se prepara baza de cheesecake: se pun in robot piscoturile si se maruntesc fin, apoi se adauga untul topit, obtinand in final un amestec omogen.
  2. Se varsa compozitia in forme mici (puteti face si intr-o singura forma de tort mare), si se preseaza bine cu dosul unei linguri. Se pun la frigider pentru 30 de minute.
  3. Se taie cu cutitul (sau robotul) nucile in bucati mari. Gelatina se pune 10 minute in apa rece la inmuiat, apoi se scurge si se adauga in 60 ml de smantana calduta.
  4. It is prepared cream: intr-un vas se amesteca bine iaurtul cu smantana amestecata cu gelatina, apoi se pune mierea si nucile taiate (sau macinate daca le vreti mai fin), obtinand o crema fina.
  5. Se scot formele de la frigider si se umplu cu crema . Se pun la rece pentru cel putin 3 hours. Se servesc ornate cu jumatati de miez de nuca si miere.

PS: Se pot inlocui nucile cu alune, migdale sau fistic, you prefer. Va invit sa serviti alaturi de cei micuti acest desert gustos si sanatos !

cheesecake cu nuci si miere

 

 

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di