DOVLECEI ROTUNZI UMPLUTI

Mergand la cumparaturi, am gasit dovlecei mici, rotunzi, perfecti pentru Andrea cat si pentru noi, asa ca am preparat o reteta foarte gustoasa pe care va sfatuiesc sa o incercati si voi (puteti folosi si cei lungi daca nu gasiti rotunzi).

image

 

INGREDIENTE:

  • 2- 3 dovlecei rotunzi
  • 1 ceapa
  • 4-5 rosii cherry
  • 1 mozzarella (sau cascaval)
  • bacon cubulete (optional)
  • ulei de masline
  • patrunjel
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Se spala dovleceii, se taie capacul si se tine deoparte. Se scoate usor tot miezul, fiind atenti a nu ii rupe.
  2. Intr-o tigaie cu putin ulei se pune la calit ceapa, taiata marunt, miezul de dovlecei taiat si rosiile cherry. Se presara sare si piper si se lasa la racit.
  3. OPTIONAL- Se prajeste un pic in tigaie baconul pana devine un pic crocant si se adauga peste legume ( pentru cine doreste )
  4. Se taie cubulete mozzarella sau cascavalul, patrunjelul tocat fin si se adauga peste compozitia de mai sus.
  5. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se umplu dovleceii, se varsa cate o picatura de ulei si se pune deasupra capacul lor. Se pun intr-un vas uns cu putin ulei si se dau la cuptor pentru 30-40 minute, pana dovleceii se moaie.

Dovlecei umpluti

 

 

Previous Entries COSULETE CU DOVLECEI SI CASCAVAL Next Entries FAJITAS MEXICAN

Lasă un răspuns