FAJITAS MEXICAN

Aceasta este o reteta de origine mexicana, preparata cu carne (de pui, vita, sau porc), cu legume si servita cu diferite sosuri, toate acestea inchise in lipie arabeasca (un fel de shaorma). Astazi va propun FAJITAS CU PUI, ARDEI SI CEAPA, foarte gustos, alaturi de un sos de iaurt.

INGREDIENTE PENTRU 4 FAJITAS:

  • 4 lipii arabesti
  • 4-5 felii de carne de pui
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa rosie
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Pentru sos de iaurt:

  • 250 g de iaurt natural
  • 1/2 catel de usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pregatesc sosul de iaurt: se pune iaurtul intr-un vas cu sare si piper. Se adauga patrunjelul si usturoiul tocate foarte fin (daca il vreti mai picant mai adaugati usturoi). Se pune la frigider pana la momentul servirii
  2. Se spala si se usuca ardeii grasi si se pun la copt, in cuptorul incins la 200° pentru circa 20-30 de minute, intorcandu-i din cand in cand. Cand sunt gata, se scot si se pun intr-un vas acoperit (sau o punga) si se lasa sa se raceasca pentru a putea curata coaja. Se taie fasii sau bucatele mici, dupa preferinta.
  3. Se feliaza carnea de pui, ceapa se toaca marunt si se pun la prajit intr-o tigaie cu putin ulei de masline, pentru 10 minute la foc iute. Se adauga sare si piper. Se iau de pe foc si se adauga ardeii.
  4. Se incalzesc lipiile intr-o tigaie, se pune in centru carnea de pui cu ardei si ceapa si se servesc cu sosul de iaurt.

PS: Puteti servi FAJITAS si la farfurie, alaturi de o portie de cartofi prajiti.

POFTA BUNA!! ricetta-fajitas-messicane-con-pollo-e-peperoni

Previous Entries DOVLECEI ROTUNZI UMPLUTI Next Entries TRANDAFIRASI SARATI

Lasă un răspuns