COSULETE CU DOVLECEI SI CASCAVAL

O reteta in varianta sarata, ce poate fi servita intr-un mod foarte dragut musafirilor, ca gustare micutilor sau luata la un picnic. Aluatul poate fi folosit atat pentru retete sarate cat si pentru retete dulci. Este un aluat rapid care nu contine decat apa si faina, iar daca doriti sa-i dati un gust deosebit il puteti aromatiza cu frunze de busuioc ( taiati-le marunt si adaugati-le chiar la inceputul prepararii )

 

INGREDIENTE:

  • 200 g de faina
  • 100 ml de apa rece
  • un varf de sare
  • 2-3 dovlecei mici (eu folosesc zucchine)
  • ulei de masline
  • sare
  • 50 gr de cascaval

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pregateste aluatul cu faina, apa rece si un varf de sare si se pune intr-un vas cald (nu fierbinte), se acopera si se lasa la odihnit pentru 1 ora.
  2. Intre timp se pregatesc dovleceii, se spala si se taie felii subtiri ( indicat ar fi sa folositi un instrument de curatat cartofi ), apoi se prajesc in ulei. Se scurg si se pun pe un servetel de hartie.
  3. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se intinde o foaie de aluat, groasa de circa 2-3 mm si se taie discuri de 5-6 mm, care se pun in forme de muffin (sau de unica folosinta de aluminiu). Se pun la cuptor pentru 5-6 minute pana capata o culoare aurie.
  4. Se scot, se umplu cu dovlecei si cubulete de cascaval si se reintroduc in cuptorul stins, inca fierbinte. Cand se racesc, se pot decora cu frunzulite proaspete de menta sau busuioc.

PS: Daca doriti se pot congela si serviti intr-un alt moment.

image

Previous Entries TRANDAFIRASI CU CREMA Next Entries DOVLECEI UMPLUTI

Lasă un răspuns