Au un aspect si un gust bun si le puteti incerca atat cu crema de patiserie , cu crema de ciocolata, cu crema de unt sau cu gem de fructe, dupa dorinta. Astazi va prezint reteta in varianta dulce, dar in zilele urmatoare va voi posta si varianta sarata.
INGREDIENTE:
- 320 g faina
- 70 g zahar
- 20 g unt
- 20 g drojdie de bere
- 2 galbenusuri
- 1 pahar de lapte
Pentru crema de patiserie:
- 2 galbenusuri
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri de faina
- 200 ml lapte
- coaja rasa de lamaie
MOD DE PREPAPRARE:
- Intr-un vas se varsa 3 linguri de lapte caldut se adauga drojdia de bere, untul si 50 g de faina. Se framanta bine pana se obtine un aluat elastic, omogen si se lasa la crescut, pentru 40 de minute, acoperit cu un prosop. Dupa 40 de minute, se adauga in aluat 250 g de faina, zaharul si galbenusurile. Se amesteca totul adaugand cate putin lapte caldut, pana se obtine un aluat elastic, dar in acelasi timp pufos, ca cel de brioche ( cornuri ).
- Pentru crema de patiserie: se amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi faina si laptele putin cate putin. Se rade coaja de lamaie, apoi se pune la foc mic, amestecand continuu, pentru a nu se forma cocoloase.
- Pe o suprafata presarata cu faina se intinde aluatul, in forma dreptunghiulara si se unge cu crema de patiserie. Se ruleaza, apoi se taie felii groase. Se pune prima felie in centru, intr-o tava de copt rotunda unsa cu unt si presarata cu zahar, iar celelalte felii in jurul ei, lasand un pic de distanta intre ele. Se acopera si se lasa la crescut pentru circa 2 ore. Dupa ce a crescut, aluatul va avea forma de trandafirasi lipiti unul de altul.
- Se ung trandafirasii cu un pic de lapte si se coc in cuptorul incalzit la 180° pentru 30-40 de minute. Daca observati ca spre sfarsit, se coloreaza prea tare, se acopera tava cu folie de aluminiu. Se scoate din cuptor si se presara cu zahar brun cand e inca fierbinte. Se lasa la racit si se serveste.
PS: Daca vreti sa aiba multa crema in interior, dublati cantitatile din reteta de crema.Va doresc pofta buna si va ofer un „buchetel de trandafirasi”.