Astazi fiind duminica Floriilor, am preparat peste si cum micutul meu nu mananca prea multe retete pe baza de peste, am facut reteta care stiu sigur ca nu o refuza. Pestele este un aliment indispensabil pentru crestere, dar de cele mai multe ori nu prea este iubit de copii. Este bine ca pestele sa se manance de ce putin 3 ori pe saptamana, pentru ca este foarte bogat in vitamine, saruri minerale si Omega 3. Pentru copii pana in 2 ani puteti folosi peste mai slab – dorada, morun, pastrav, salau , iar pentru cei mai maricei biban, stiuca sau macrou.
Acum va prezint o reteta cu care va asigur ca micutul dumneavoastra o va manca cu multa placere.
INGREDIENTE:
- 1 catel de usturoi
- oregano
- 4 file de peste – eu am folosit file dorada
- sare
- patrunjel
- masline negre
- 16 rosii cherry
MOD DE PREPARARE:
- Se curata usturoiul, se taie bucatele, apoi se pune pe foc intr-o tigaie cu ulei de masline, pana cand acesta devine un pic auriu.
- Se spala si se taie in patru rosiile cherry. Se pun in tigaia cu ulei, se adauga un pic de apa si se acopera cu un capac pana acestea se moaie.
- Se adauga maslinele si fileul de peste.
- Se presara putina sare si oregano. Se serveste pe o farfurie cu putin patrunjel tocat, presarat deasupra.
PS: Pentru copii micuti, eu va sfatuiesc sa eliminati coaja de pe rosii, introducandu- le intregi in apa fierbinte pentru cateva secunde.