Dorada cu sos mediteranean

Astazi fiind duminica Floriilor, am preparat peste si cum micutul meu nu mananca prea multe retete pe baza de peste, am facut reteta care stiu sigur ca nu o refuza.  Pestele este un aliment indispensabil pentru crestere, dar de cele mai multe ori nu prea este iubit de copii. Este bine ca pestele sa se manance de ce putin 3 ori pe saptamana, pentru ca este foarte bogat in vitamine, saruri minerale si Omega 3. Pentru copii pana in 2 ani puteti folosi peste mai slab – dorada, morun, pastrav, salau , iar pentru cei mai maricei biban, stiuca sau macrou.

Acum va prezint o reteta cu care va asigur ca micutul dumneavoastra o va manca cu multa placere.

 

INGREDIENTE:

  • 1 catel de usturoi
  • oregano
  • 4 file de peste – eu am folosit file dorada
  • sare
  • patrunjel
  • masline negre
  • 16 rosii cherry

Mod de preparare:

  1. Se curata usturoiul, se taie bucatele, apoi se pune pe foc intr-o tigaie cu ulei de masline, pana cand acesta devine un pic auriu.
  2. Se spala si se taie in patru rosiile cherry. Se pun in tigaia cu ulei, se adauga un pic de apa si se acopera cu un capac pana acestea se moaie.
  3. Se adauga maslinele si fileul de peste.
  4. Se presara putina sare si oregano. Se serveste pe o farfurie cu putin  patrunjel tocat, presarat deasupra.

PS: Pentru copii micuti, eu va sfatuiesc sa eliminati coaja de pe rosii, introducandu- le intregi in apa fierbinte pentru cateva secunde.

peste-cu-rosii-si-masline

 

 

Previous Entries MUFFIN CU NUCA DE COCOS Next Entries TIRAMISU' CU CAPSUNI

Lasă un răspuns