TIRAMISU’ CU CAPSUNI

Suntem in sezonul capsunilor si cum sunt adorate de majoritatea copiilor , am decis sa va scriu o reteta de TIRAMISU’ modificata special pentru copii.

Imagine

INGREDIENTE ( pentru 4-6 persoane)

  • 100 g de zahar
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 500 g capsuni
  • 3 cutii de savoiardi (piscoturi)
  • lapte pentru inmuiat piscoturile

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un vas se amesteca  mascarponele cu zaharul, pana se obtine o crema fina, omogena.
  2. Separat se bate frisca si se incorporeaza in amestecul de mai sus.
  3. Capsunile se spala si se taie bucatele mici.
  4. Se formeaza TIRAMISU’- ul astfel: intr-un vas dreptunghiular se pune un strat de crema de mascarpone, apoi un strat de savoiardi ( piscoturi) inmuiati repede in lapte. Peste acestea se pune iar un strat de crema, peste care bucatelele de capsuni. Se face un alt strat de savoiardi dati prin lapte, se acopera cu crema si se completeaza cu capsunile ramase.

Se da la frigider pentru cateva ore si se serveste rece. Se decoreaza cu menta proaspata.

POFTA BUNA!

[contact-form][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.