Ca sa iesim putin din retetele obisnuite de snitele sau gratar, astazi la masa de pranz am preparat pentru copii vestitul CORDON BLEU alaturi de o portie de cartofi si salata.
INGREDIENTE :
- 1 piept de pui
- parmezan
- 4 felii de branza topita
- 4 felii de sunca presata ( sau prosciutto cotto)
- faina
- 1 ou
- pesmet
- fulgi de porumb maruntiti in mana
- ulei
MOD DE PREPARARE :
- Pieptul de pui taiat bucatele se pune la robot impreuna cu 2 linguri de parmezan. Se mixeaza bine totul, pana pieptul de pui este bine maruntit si devine ca o pasta.
- Intr-o farfurie se bate 1 ou cu putina sare si piper. In alta farfurie se face un amestec de pesmet si fulgi de porumb, maruntiti in mana.
- Se compune cordon bleul astfel: cu mainile usor umezite se ia putin din compozitia de carne, se pune deasupra o bucata de branza topita, apoi sunca presata si se inchide cu o alta bucata de carne tocata de pui. Se formeaza un hamburger, care se trece prin faina, ou si in final prin pesmetul amestecat cu fulgi.
- Se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins, la foc mediu pana se rumenesc.