BULGARASI CROCANTI DE OREZ

De cate ori nu vi s-a intamplat sa va ramana resturi prin frigider, pe care le mutati de colo colo si pana la urma sa ajunga sa fie aruncate? Ma ales cand facem risotto, pilaf ca atunci cand fierbe se umfla atat de tare ca se fac portiile duble pentru cei dragi.Si eu una mananc doar intr-o zi, sincera sa fiu a doua zi nu mai mananc cu pofta.

Astazi , cum tot aveam niste risotto ramas de ieri si nu-l mai voia nimeni am facut niste bulgarasi crocanti pe care i-am devorat cat ai clipi. Sunt atat de buni si fac si repede.

Deci, azi am reciclat ceva si acum sa va dau reteta. Va sfatuiesc sa o incercati si sa-mi spuneti daca am dreptate.

 

BULGARASI CROCANTI DE OREZ

 

INGREDIENTE:

  • orez ramas de la risotto (eu am avut de la risotto cu legume- reteta aici)
  • 1 ou
  • pesmet
  • cubulete de cascaval (sau mozzarella)
  • ulei
  • sare,piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Se rupe oul intr-o farfurie si se bate cu un varf de sare si putin piper.
  2. Intr-o alta farfurie se pune pesmet. Cascavalul se taie cubulete.
  3. Cu mainile umezite se ia cate o lingura din orez, se pune in mijloc cate un cubulet de cascaval si se inchide, dand forma unei bilute .
  4. Se trece mai intai prin oul batut, iar apoi prin pesmet.
  5. Se prajesc, la foc mediu, intr-o tigaie cu ulei incins, pana capata o culoare aurie. Se servesc calzi.
Previous Entries FILE DE DORADA SI FENICUL GLAZURAT IN OTET BALSAMIC Next Entries CORDON BLEU

Lasă un răspuns