CHIFLE LAUGENBROT

Vazusem reteta pe internet si am zis sa o pun in practica, deoarece nu necesita timp mult in prepararea lor si sunt minunate la gust. Au gust asemanator covrigilor si descoperirea lor de pe site-ul Laurei m-a convins sa incerc sa-i prepar si eu.

Sunt o bunatate cu coaja crocanta si miez pufos.

INGREDIENTE 15 chifle:

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata sau 1 pliculet de drojdie deshidratata
  • 1 lingurita zahar
  • 30 gr unt/margarina
  • 270 gr apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 l apa
  • 12 lingurite bicarbonat
  • 4 linguri de sare

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pune drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calduta sa creasca, circa 10 minute, apoi se varsa in vasul cu faina, in care am facut o adancitura in mijloc. Se framanta, se adauga untul sau margarina taiata bucatele si apa calduta. La sfarsit se adauga 1 lingurita de sare si se framanta bine totul pana se obtine un aluat elastic, care se lasa la crescut circa 45 minute.
  2. Se formeaza circa 15 bilute (cca 50 g fiecare), care se pun pentru cateva secunde intr-o oala cu apa clocotita, in care s-a amestecat bicarbonatul (12 linguri) si 4 linguri de sare. Se scot cu o paleta cu gauri si se pun in tava cu hartie de copt. Se cresteaza putin suprafata lor si se presara putin susan, seminte de floarea-soarelui, chimen.
  3. Se coc in cuptorul preincalzit la 210 grade, timp de 20 de minute. Sunt gata cand suprafata e frumos aramie, dar pentru siguranta se face proba scobitorii.

painici

Previous Entries BROWNIES AMERICANI Next Entries BUDINCA DE CIUPERCI CU DOVLECEI

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.