CHIFLE LAUGENBROT

Vazusem reteta pe internet si am zis sa o pun in practica, deoarece nu necesita timp mult in prepararea lor si sunt minunate la gust. Au gust asemanator covrigilor si descoperirea lor de pe site-ul Laurei m-a convins sa incerc sa-i prepar si eu.

Sunt o bunatate cu coaja crocanta si miez pufos.

INGREDIENTE 15 chifle:

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata sau 1 pliculet de drojdie deshidratata
  • 1 lingurita zahar
  • 30 gr unt/margarina
  • 270 gr apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 l apa
  • 12 lingurite bicarbonat
  • 4 linguri de sare

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pune drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calduta sa creasca, circa 10 minute, apoi se varsa in vasul cu faina, in care am facut o adancitura in mijloc. Se framanta, se adauga untul sau margarina taiata bucatele si apa calduta. La sfarsit se adauga 1 lingurita de sare si se framanta bine totul pana se obtine un aluat elastic, care se lasa la crescut circa 45 minute.
  2. Se formeaza circa 15 bilute (cca 50 g fiecare), care se pun pentru cateva secunde intr-o oala cu apa clocotita, in care s-a amestecat bicarbonatul (12 linguri) si 4 linguri de sare. Se scot cu o paleta cu gauri si se pun in tava cu hartie de copt. Se cresteaza putin suprafata lor si se presara putin susan, seminte de floarea-soarelui, chimen.
  3. Se coc in cuptorul preincalzit la 210 grade, timp de 20 de minute. Sunt gata cand suprafata e frumos aramie, dar pentru siguranta se face proba scobitorii.

painici

Previous Entries BROWNIES AMERICANI Next Entries BUDINCA DE CIUPERCI CU DOVLECEI

Lasă un răspuns