BUDINCA DE CIUPERCI CU DOVLECEI

budinca ciup

 

 

INGREDIENTE:

  • 3-4 dovlecei mici
  • 250 g ciuperci
  • 3 linguri faina
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri branza vaci
  • 100 g telemea
  • 4 oua
  • piper macinat
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2 legaturi de marar
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 linguri unt
  • 50 g cascaval ras
  • sare
  • unt si pesmet pentru uns tava

MOD DE PREPARARE:

  1. Doveleceii si ciupercile se spala si se curata, apoi se oparesc 2-3 minute, in apa cu putina sare. Se scurg si se taie cubulete. Morcovul se spala, se curata si se rade fin. Ardeiul se taie cubulete, mararul si ceapa se toaca marunt.
  2. Faina se dizolva in lapte, apoi se pune la fiert la foc mic, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Cand sosul alb s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul, dovlecelul, ciupercile, morcovul,ceapa,ardeiul, telemeaua rasa, branza de vaci si piperul.
  3. Galbenusurile se separa de albusuri si se incorporeaza in amestecul de legume, racit. Albusurile se bat spuma si se amesteca in compozitia de mai sus, amestecand de jos in sus.
  4. Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet un vas yena, se pune amestecul de legume, se presara cascaval ras si se da la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru circa 30 minute. Se lasa budinca la racit in vasul yena, apoi se taie bucati. Se serveste ca aperitiv,calda sau rece, insotita de salata verde.

budinca ciupe

Previous Entries CHIFLE LAUGENBROT Next Entries FILE DE PESTE CU SOS DE VIN ROSU

Lasă un răspuns