INGREDIENTE:
- 180 gr unt
- 300 gr de zahar
- 90 gr cacao amara
- un varf de sare
- 1 plic de vanilina
- 2 oua
- 75 gr de faina
- 60 gr de nuci – optional
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un vas se pune la topit, la bain-marie, untul cu zaharul, cacaua si un varf de sare. Se lasa la racit 2-3 minute, apoi se adauga vanilina si pe rand cele 2 oua, amestecand bine, dupa fiecare.
- Se varsa apoi faina si se amesteca bine, pana se obtine o compozitie omogena, fara cocoloase. Daca doriti, acum puteti adauga si nucile, rupte bucati mai mari.
- Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se varsa amestecul preparat anterior si se coace in cuptorul preincalzit, la 180°C, pentru circa 25-30 de minute (trebuie sa formeze la suprafata o frumoasa crusta maronie). Sunt perfecti alaturi de o cana de ceai sau lapte, in orice moment al zilei.
POFTA BUNA, DRAGII MEI!