Aceasta reteta de chifle chinezesti la abur, copiii o adora si ori de cate ori mergem la restaurantul lor preferat isi comanda portie dubla. Am replicat reteta si mi-a placut foarte mult cum au iesit. Si pentru ca mereu cer parerea familiei inainte de a posta o reteta, copiii au cerut o alta portie si a doua zi.
Se servesc caldute iar cand le formati faceti chiflele cat mai mici caci vor creste foarte mult.
O zi binecuvantata cu mult spor in toate! 😉
INGREDIENTE:
- 500 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 250 ml lapte caldut
- 100 g zahar
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
MOD DE PREPARARE:
- Se amesteca toate ingrediente si se framanata bine pana se obtine un aluat elastic si omogen.
- Se pune la crescut intr-un vas acoperit cu pelicula transparenta si se lasa timp de 1 ora pana isi dubleaza volumul.
- Se framanta din nou aluatul , se formeaza bulcile (eu tai cate o bucata de aluat pe care o intind si o fac sul dand forma rotunda) si se lasa la crescut 30 minute.
- Se coc la abur (ideal daca aveti vaporiera de bambus) timp de 15 minute. Daca nu detineti vaporiera in bambus puteti folosi cosul de inox, asezand fiecare chifla pe un patrat de hartie de copt.