CARTOFI BYRON

 Perfecti pentru o cina lejera, cartofii Byron tin loc de fel principal si daca vreti sa le dati mai mult gust puteti adauga si cateva cubulete de bacon sau sunculita. Sunt ideali serviti alaturi de o salata mixta.

INGREDIENTE:

  • cartofi
  • unt
  • cascaval ras
  • smantana (sau iaurt daca vreti mai light)
  • ceapa verde
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

  1. Se incinge cuptorul la 220°C. Cartofii se spala bine, lasandu-i cu tot cu coaja, apoi se inteapa din loc in loc cu o scobitoare, ca sa se patrunda bine la cuptor. Se dau la cuptor pentru 1 ora. Cand sunt gata se scot si se lasa putin la racit.
  2. Se scobeste mijlocul lor, facand o adancitura cu ajutorul unei lingurite. Miezul extras se pune intr-un bol si se amesteca impreuna cu cascavalul ras, putin unt, sare si smantana (sau iaurt). Compozitia obtinuta trebuie sa fie de consistenta medie (nu foarte moale). Se umplu cartofii cu amestecul obtinut si se dau din nou la cuptor, pentru 5-7 minute, pana se topeste branza, iar la suprafata se formeaza o frumoasa crusta aurie.
  3. Se servesc deasupra cu ceapa verde tocata si putin piper macinat.

 

cartofi byron 1

Previous Entries BEZELE CU NUCI SI CREMA DE CIOCOLATA Next Entries CIUPERCUTE CHAMPIGNON AROMATE CU USTUROI SI UNT

Lasă un răspuns