CARTOFI BYRON

 Perfecti pentru o cina lejera, cartofii Byron tin loc de fel principal si daca vreti sa le dati mai mult gust puteti adauga si cateva cubulete de bacon sau sunculita. Sunt ideali serviti alaturi de o salata mixta.

INGREDIENTE:

  • cartofi
  • unt
  • cascaval ras
  • smantana (sau iaurt daca vreti mai light)
  • ceapa verde
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

  1. Se incinge cuptorul la 220°C. Cartofii se spala bine, lasandu-i cu tot cu coaja, apoi se inteapa din loc in loc cu o scobitoare, ca sa se patrunda bine la cuptor. Se dau la cuptor pentru 1 ora. Cand sunt gata se scot si se lasa putin la racit.
  2. Se scobeste mijlocul lor, facand o adancitura cu ajutorul unei lingurite. Miezul extras se pune intr-un bol si se amesteca impreuna cu cascavalul ras, putin unt, sare si smantana (sau iaurt). Compozitia obtinuta trebuie sa fie de consistenta medie (nu foarte moale). Se umplu cartofii cu amestecul obtinut si se dau din nou la cuptor, pentru 5-7 minute, pana se topeste branza, iar la suprafata se formeaza o frumoasa crusta aurie.
  3. Se servesc deasupra cu ceapa verde tocata si putin piper macinat.

 

cartofi byron 1

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.