Nu mai gustasem pana acum acest desert si l-am gasit intamplator pe site-ul Cofetar De Ocazie doar ca l-am modificat putintel. In orice caz il recomand celor care adora mult dulcele, caci pentru cei ce tin dieta e o adevarata bomba calorica. Crema o puteti inlocui cu Nutella daca va place mai mult.
INGREDIENTE:
– pentru bezele:
- 2 albusuri
- 100 g zahar
- 150 g de nuci
– pentru crema:
- 2 galbenusuri
- 100 g zahar
- 15 g cacao
- 100 ml lapte
- 100 g unt
- esenta de rom (optional)
–pentru decor: nuca macinata + nuca de cocos
MOD DE PREPARARE:
- Mai intai se prepara bezelele astfel: cu ajutorul mixerului, se bat spuma tare albusurile, apoi se adauga putin cate putin zaharul. Cu ajutorul unei linguri de lemn se incorporeaza nucile macinate. Se ia cate o lingurita din compozitia obtinuta si se pun in tava tapetata cu hartie de copt, formand discuri de 3-4 mm. Se coc in cuptorul preincalzit la 120°C, cu functie ventilatie, timp de 45-50 de minute (trebuie sa nu se coloreze ci sa se usuce si sa fie usoare). Se scot si se lasa la racit.
- Se prepara crema de ciocolata: intr-un vas se freaca cele 2 galbenusuri cu zaharul, apoi se adauga pe rand cacaua, laptele si esenta de rom. Se pune la foc mic pana se ingroasa. Cand amestecul s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul. Crema obtinuta se da la rece (de preferat sa faceti crema cu cateva ore inainte sau chiar cu o zi inainte).
- Se unesc doua cate doua bezelele (cu baza spre exterior!!) cu crema de ciocolata si pe exterior, apoi se tavalesc prin nuca macinata amestecata cu fulgi de cocos.