INGREDIENTE:
- ciuperci Champignon
- unt
- usturoi
- ceapa verde
- sare
MOD DE PREPARARE:
Ciupercile champignon se spala bine, se curata si se elimina piciorusele (pe care le tinem deoparte).
Se pune pe foc gratarul si se incinge bine, apoi se pun ciupercutele la facut cu palaria in jos.
Intre timp se prepara crema de usturoi: se piseaza usturoiul cu sarea, apoi se adauga untul si se freaca pana devine o pasta omogena.
Dupa circa 5 minute (depinde de dimensiunea ciupercilor) se intorc ciupercutele cu palaria in sus si se umplu cu crema de usturoi. Se mai lasa timp de circa 5 minute.
Piciorusele tinute deoparte se taie si se undesc intr-o tigaie cu putin unt, sare, ceapa verde si usturoiul, tocate marunt. Se amesteca la foc mediu pana scade apa din ciupercute si acestea capata o culore aurie (trebuie sa fie putin rumenite)
Sunt excelente ca si garnitura la muschiulet de vita la gratar, peste la gratar, dar si alte preparate, dupa gustul fiecaruia. Se servesc cu putin patrunjel verde tocat fin.
POFTA BUNA, DRAGII MEI!!