Un evantai gustos, rafinat care se face repede , iar rezultatul este pe masura asteptarilor. Eu ador vinetele si incerc mereu retete noi si asta chiar convins. Mai multe retete cu vinete gasiti aici
INGREDIENTE :
- 2 vinete mari
- 2 rosii mari sau 4 medii
- 200 g mozzarella sau cascaval
- 50 ml ulei de masline
- usturoi
- sare
MOD DE PREPARARE:
- Vinetele se spala si se taie felii cam de 6-7mm grosime, dar ssa nu ajungeti cu cutitul pana la cotor.
- Uleiul se amesteca cu usturoiul pisat, sarea si ceva ierburi uscate(eu am pus de Provence sau puteti folosi oregano, busuioc).
- Se unge cu o pensula fiecare felie din vinetele taiate cu amestecul de ulei si se aranjeaza pe o tava de cuptor unsa cu ulei.
- Rosiile se taie felii subtiri si se pun alternativ cu mozzarella. Eu am pus pe fiecare felie 1 de rosie si una de mozzarella .
- Dupa ce se completeaza , se strang usor si se da forma unui evantai.
- Se stropesc cu un pic de ulei, sau daca va ramanane putin ulei cu usturoi si se ung cu pensula suprafata vinetelor
- Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 40-45 de minute, sau pana se rumenesc frumos. Se lasa la racorit 5-10 minute si se servesc.