SPANAC CREMOS CU PARMEZAN

O mancare simpla, plina de vitamine pentru cei ce vor sa mentina un stil de viata sanatos.

INGREDIENTE:

  • 500 g spanac
  • 1 pahar cu lapte
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 3 linguri de unt
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de faina
  • parmezan ras
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pune spanacul la fiert pentru scurt timp (daca e proaspat 1-2 minute), apoi se trece sub apa rece ca sa se mentina culoarea verde.Se stoarce bine, apoi se toaca marunt si se pastreaza deoparte.
  2. Intr-o tigaie larga se topeste untul la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza pana se inmoaie.
  3. Se adauga faina, se amesteca, dupa care se adauga laptele putin cate putin, ca sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa fiarba 1-2 minute.
  4. Se adauga spanacul tocat, sarea, piperul si parmezanul ras si se lasa pe foc 2-3 minute. Se serveste cald, alaturi de oua ochiuri sau carnaciori.

 

spanac-004

Back to top