INGREDIENTE:
- 450 g faina de grau dur (semola)
- 150 g faina alba (eu am folosit 0)
- 300 g de apa calduta
- 40 g ulei de masline
- 5 g drojdie uscata
- 1 lingurita de sare fina
MOD DE PREPARARE:
- Drojdia se dizolva in apa calduta, apoi se adauga uleiul de masline si se amesteca.
- Intr-un vas adanc se pun cele doua tipuri de faina si o lingurita de sare. Se toarna drojdia dizolvata, avand grija sa nu ia contact cu sarea. Se framanta circa 10 minute, apoi se acopera si se lasa la crescut la loc cald timp de 4-5 ore, pana isi dubleaza volumul.
- Se intinde cate putin din aluat si se formeaza painitele. Se pun pe hartie de copt si se presara cu cate putina faina de grau dur. Se lasa la crescut circa 1-2 ore.
- Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30 minute.