SEMILUNE UMPLUTE

INGREDIENTE:

  • 1 pahar de apa calduta
  • 1/2 pahar de lapte caldut
  • 1 lingurita de sare
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 pliculet de drojdie
  • 500 g de faina

MOD DE PREPARARE:

Intr-un vas se pune faina, se face o adancitura in mijloc si se pun pe rand: drojdia, 1/2 lingurita de zahar, apa, laptele, sarea si la sfarsit uleiul. Se framanta bine un aluat elastic, care se lasa la crescut, acoperit, timp de 1 ora, la loc caldut. Dupa o ora, se framanta din nou si se formeaza bile de circa 50 g, pe care le lasam la crescut pana se dubleaza ca volum.

Se ia pe rand cate o bila, se intinde pe o suprafata tapetata cu faina si se pune in mijloc umplutura dorita ( eu am pus ce aveam prin frigider: felii de rosie, cuburi de cascaval, prosciutto si  mozzarella).

Se formeaza semilune, inchizand bine laturile, cu ajutorul unei furculite si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins.

Sper sa va placa la fel de mult cat ne plac si noua.

image

Previous Entries FELII DE CARAMEL CU CIOCOLATA (TWIX) Next Entries CHEC CU SURPRIZA "VALENTINE'S DAY"

Lasă un răspuns