INGREDIENTE:
Pentru blat:
- 125 g de biscuiti tip Petit Beurre (digestivi sau seci),
- 80 g unt topit,
- 2 linguri de nuca de cocos
Pentru caramel:
- 400 g lapte condensat ( eu nu aveam si l-am facut repede in casa -reteta aici)
- 125 g de unt,
- 60 g zahar,
- 80 g de miere
Pentru glazura:
- 250 g ciocolata cu lapte,
- 1 lingurita cu ulei
MOD DE PREPARARE:
- Mai intai pregatim o tava de 20x 30 cm si se unge cu putin ulei, apoi o tapetam cu hartie staniol, pe care o ungem si pe ea cu putin ulei.
- Biscuitii ii macinam fin, apoi ii amestecam cu untul topit (80 g) si 2 linguri de fulgi de cocos. Se amesteca bine, pana cand biscuitii au absorbit topt untul si se aseaza apoi pe fundul tavii, presand bine compozitia cu dosul unei linguri. Se da la frigider pana pregatim caramelul.
- Intre timp se pregateste caramelul, punand intr-un vas laptele condensat, untul, zaharul si mierea. Se tine pe foc, amestecand mereu, pana devine cremos. Se lasa putin la racit.
- Se scoate tava de la rece si se varsa caramelul peste blatul de biscuiti. Se niveleaza cu o spatula si se da iar la rece (pana pregatim glazura).
- Pentru glazura: se topeste la bain-marie ciocolata cu 1 lingura de ulei, iar cand aceasta este gata se varsa peste stratul de caramel, uniform. Se baga la congelator pentru 10-15 minute, apoi se scoate si se taie forma dorita, cu un cutit cu lama incalzita.