- 1 pahar de apa calduta
- 1/2 pahar de lapte caldut
- 1 lingurita de sare
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1/2 lingurita de zahar
- 1 pliculet de drojdie
- 500 g de faina
MOD DE PREPARARE:
Intr-un vas se pune faina, se face o adancitura in mijloc si se pun pe rand: drojdia, 1/2 lingurita de zahar, apa, laptele, sarea si la sfarsit uleiul. Se framanta bine un aluat elastic, care se lasa la crescut, acoperit, timp de 1 ora, la loc caldut. Dupa o ora, se framanta din nou si se formeaza bile de circa 50 g, pe care le lasam la crescut pana se dubleaza ca volum.
Se ia pe rand cate o bila, se intinde pe o suprafata tapetata cu faina si se pune in mijloc umplutura dorita ( eu am pus ce aveam prin frigider: felii de rosie, cuburi de cascaval, prosciutto si mozzarella).
Se formeaza semilune, inchizand bine laturile, cu ajutorul unei furculite si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins.
Sper sa va placa la fel de mult cat ne plac si noua.