LANGOSI CU BRANZA

INGREDIENTE:

  • 1 pahar de apa calduta
  • 1/2 pahar de lapte caldut
  • 1 lingurita de sare
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 pliculet de drojdie
  • 500 g de faina

MOD DE PREPARARE:

Intr-un vas se pune faina, se face o adancitura in mijloc si se pun pe rand: drojdia, 1/2 lingurita de zahar, apa, laptele, sarea si la sfarsit uleiul. Se framanta bine un aluat elastic, care se lasa la crescut, acoperit, timp de 1 ora, la loc caldut. Dupa o ora, se framanta din nou si se formeaza bile de circa 50 g, pe care le lasam la crescut pana se dubleaza ca volum.

Se ia pe rand cate o bila, se intinde pe o suprafata tapetata cu faina si se pune in mijloc umplutura dorita ( eu am pus ce aveam prin frigider: felii de rosie, cuburi de cascaval, prosciutto si  mozzarella).

Se formeaza semilune, inchizand bine laturile, cu ajutorul unei furculite si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins.

Sper sa va placa la fel de mult cat ne plac si noua.

image

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

1 di