CHEC CU SURPRIZA „VALENTINE’S DAY”

Buna, dragii mei! Cum mai sunt doar cateva zile pana la Valentine’s Day si cum imi place sa experimentez, am zis sa incerc ceva ce vad de mult pe net si anume….chec cu inimioare sau alte forme in interior. Puteti face reteta voastra de pandispan, chec doar ca de data asta va avea interiorul cu inimioare (asa am facut acum pentru iubitii mei barbatei) dar puteti face si alte forme.

INGREDIENTE:

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g iaurt
  • 300 g faina
  • 100 g fecula de cartofi (amidon de cartofi)
  • 1 plic de praf de copt
  • 150 ml ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • colorant alimentar rosu

 

MOD DE PREPARARE:

  1. Se bat bine ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa, alba, iar zaharul e dizolvat.
  2. Se adauga pe rand iaurtul, aromele si uleiul, amestecand bine dupa fiecare.
  3. Faina se trece prin sita impreuna cu fecula (amidonul) de cartofi si se adauga in compozitia anterioara, amestecand de jos in sus.
  4. Se ia din compozitie circa 300 g, se adauga colorant alimentar (eu am folosit colorant rosu), 1 lingurita de praf de copt si se amesteca bine, pana se obtine o consistenta omogena. Restul de aluat se da la rece.
  5. Amestecul colorat se pune intr-o tava (25×30) tapetata cu hartie de copt, se intinde cu o spatula, in grosime de circa 1 cm si se da la cuptorul incalzit, la 180°C, pentru circa 15 minute. Se scoate si se lasa la racit. Cand s-a racit bine, se ia o forma de biscuiti – eu am ales inimioara si se taie din toata compozitia multe inimioare, care vor fi introduse in chec. INIMIOARELE TREBUIE SA FIE DE DIMENSUNI DESTUL DE MICUTE, CACI SE VOR AFLA IN INTERIOR, ASTFEL INCAT SA FIE O SURPRIZA PENTRU CEI CARE IL VOR GUSTA.
  6. Acum se ia compozitia ramasa, de la rece si se adauga circa 2 lingurite de praf de copt. Se amesteca bine, sa nu ramana cocoloase, apoi se trece la compunerea checului cu inimioare astfel: se unge o tava de chec cu unt si se tapeteaza cu faina. Se pune pe fundul tavii un strat de compozitie (compozitia alba, necolorata) de circa 2 cm, peste care se adauga inimioarele, una lipita de alta, cu varful in sus, iar apoi se varsa restul de aluat, acoperind bine toate inimioarele. Se da la cuptorul incalzit la 180°C pentru 45-50 de minute (in functie de cuptor). Daca se coloreaza prea mult la suprafata, se acopera cu o folie de aluminiu si se continua coacerea. Se verifica daca este gata cu ajutorul unei scobitori, deoarece poate varia un pic timpul, de la cuptor la cuptor. Cand este gata, se stinge cuptorul si se lasa la racit inauntru vreo 10 minute. Cand este race, se scoate din tava, intorcandu-l invers (va amintiti ca am pus inimioarele cu varful in sus?), se pune pe un platou si se pudreaza cu zahar. Si acum urmeaza surpriza….pentru cei pe care ii iubim!!

HAPPY VALENTINE’S DAY!!!!

 

plumcake 1

 

Previous Entries SEMILUNE UMPLUTE Next Entries FOIETAJ CU BRANZA DULCE SI STAFIDE

Lasă un răspuns