PASTE CU HRIBI SI SMANTANA

Una dintre cele mai bune retete de paste si simplu de facut este cea cu hribi si smantana. Pentru aceasta reteta se folosesc pastele proaspete- tip tagliatelle sau pappardelle, iar daca nu gasiti le puteti face in casa ( 1 ou la 100g de faina-pentru 1 persoana).

INGREDIENTE (PENTRU 2 PERSOANE):

  • 300 g pasta proaspata tip tagliatelle
  • 200 g hribi
  • 100 ml de smantana
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel
  • 20 g unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper
  • parmezan ras

MOD DE PREPARARE:

  1. Se spala ciupercile si se taie in cuburi mari.
  2. Intr-o tigaie, se topeste untul cu uleiul de masline si se adauga usturoiul tocat.
  3. Se pun ciupercile si un pic de apa ( sau supa daca aveti) si se fierb la foc mic, pentru circa 15 minute, pana cand sunt gata hribii.
  4. Se adauga smântâna, sare si piper, si se mai lasa 5 minute, la foc mic.
  5. Se fierb pastele în apă clocotită cu puţină sare pentru 3-5 minute, apoi se scurg si se pun in tigaia cu sos si ciuperci. Se amesteca ca sa absoarba aroma si sosul, apoi se aseaza in farfurii si se servesc cu parmezan ras, patrunjel si piper. Se servesc calde!

 

PASTE CU HRIBI

. .

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.