GOGOSI RAPIDE SI PUFOASE

Si daca tot a venit toamna si s-a cam racit vremea, va invit la niste gogosele care se fac foarte repede si pe care vi le ofer cu mult drag.

INGREDIENTE (circa 30 gogosi):

  • 200 g iaurt
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita praf copt
  • 150 gr faina
  • smantana sau dulceata

MOD DE PREPARARE:

  1. Se bate oul cu telul ( sau cu furculita ), apoi se adauga  iaurtul.
  2. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si praful de copt si se amesteca bine totul.
  3. Se incorporeaza faina si se amesteca pana se obtine un aluat omogen.
  4. Intre timp se pune intr-o tigaie la incins mai mult ulei. Cu o lingurita se ia din aluat si se da drumul in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc. Fiti atenti sa nu le ardeti, se prajesc foarte repede!
  5. Se scot pe servetel sa se absoarba grasimea din ele si se servesc fie simple pudrate cu zahar, fie cu dulceata sau smantana.

 

gogosele

Previous Entries MUFFINS UMPLUTE CU CREMA Next Entries PASTE CU HRIBI SI SMANTANA

Lasă un răspuns