PAPPARDELLE CU CREMA DE SPARANGHEL SI BACON CROCANT

Daca va plac pastele si va place sa experimentati, incercati tagliatelle cu sparanghel si bacon crocant, sunt foarte bune si sanatoase

 


 

INGREDIENTE:

  • 250 g de pappardelle sau tagliatelle
  • 250 g de sparanghel
  • frunze de busuioc proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • cubulete de bacon
  • parmezan ras
  • ulei
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pune la fiert apă cu puțină sare într-un vas adânc. Când apa clocotește, se adaugă pastele și se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet. .
  2. Se pune intr-o tigaie usturoiul cu uleiul la incalzit pe foc.
  3. Sparanghelul se spala se curata eliminand partea lemnoasa si se taie bucati, lasand varfurile intregi. Se adauga in tigaia cu ulei cald si se sareaza. Se varsa putina apa si se acopera.
  4. Cand sunt fierti se dau deoparte varfurile, iar restul se mixeaza. Se adauga frunzele de busuioc, ulei de masline si putin di apa in care a fiert pasta pana se obtine o crema omogena.
  5. Se incinge o alta tigaia. Se taie baconul cubulețe,  se adaugă în tigaie și se rumenește câteva minute. Se scoate  pe un șervețel de hârtie (ca să se scurgă excesul de grăsime)
  6. Se scurge pasta si se amesteca impreuna cu crema de sparanghel si baconul. Se decoreaza cu varfurile de sparanghel tinute deoparte, parmezan ras si putin piper macinat.

Va las aici un video cum sa pregatiti sparanghelul daca nu ati mai incercat pana acum.

Este foarte sanatos si noi asta dorim sa mancam sanatos!