Se poate servi cu salata, muraturi, iar daca nu este perioada postului, puteti adauga cubulete de bacon crocant sau pur si simplu serviti cu o portie de friptura.
INGREDIENTE:
- 1 kg cartofi
- sare
- 1 lingurita plina boia dulce
- piper proaspat macinat
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 cepe mari taiata solzisori
- 2-3 catei de usturoi
MOD DE PREPARARE:
- Se spala cartofii si se pun la fiert, intregi, in coaja, intr-o oala plina cu apa in care se adauga 1 lingurita cu sare.
- Se scot din apa cand sunt fierti, se lasa la racit complet, se decojesc si se taie in cubulete potrivite.
- Se pune uleiul intr-o tigaie antiaderenta si cand s-a incalzit, se adauga ceapa taiata solzisori. Se caleste pana cand devine translucida, apoi se adauga cuburile de cartofi si se amesteca pe foc mediu 1-2 minute. Se presara sare si piper, usturoiul taiat felii subtiri (noua asa ne place sau trecut prin presa) si se amesteca din nou.
- Dupa ce cartofii s-au rumenit usor, se adauga boiaua dulce si se amesteca cu grija. Dupa 1-2 minute, se ia de pe foc si se servesc calzi, simpli cu o portie de salata sau cu friptura si muraturi.