CARTOFI TARANESTI CU CEAPA SI BOIA

Reteta asta o adoram cu totii . Este o reteta traditionala, aromata, pe gustul tuturor si unde mai pui ca este si de post.

Se poate servi cu salata, muraturi, iar daca nu este perioada postului, puteti adauga  cubulete de bacon crocant sau pur si simplu serviti cu o portie de  friptura.

 

 

INGREDIENTE:

  • 1 kg cartofi
  •  sare
  • 1 lingurita plina boia dulce
  • piper proaspat macinat
  •  3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe mari taiata solzisori
  • 2-3 catei de usturoi

MOD DE PREPARARE:

  1. Se spala cartofii si se pun la fiert, intregi, in coaja, intr-o oala plina cu apa in care se adauga 1 lingurita cu sare.
  2. Se scot din apa cand sunt fierti, se lasa la racit complet, se decojesc si se taie in cubulete potrivite.
  3. Se pune uleiul intr-o tigaie antiaderenta si cand s-a incalzit, se adauga ceapa taiata solzisori. Se caleste pana cand devine translucida, apoi se adauga cuburile de cartofi si se amesteca pe foc mediu 1-2 minute. Se presara sare si piper, usturoiul taiat felii subtiri (noua asa ne place sau trecut prin presa) si se amesteca din nou.
  4. Dupa ce cartofii s-au rumenit usor, se adauga boiaua dulce si se amesteca cu grija. Dupa 1-2  minute, se ia de pe foc si se servesc calzi, simpli cu o portie de salata sau cu friptura si muraturi.