BAVAREZA DE VANILIE CU SOS DE CAPSUNI

Bavareza de vanilie cu sos de capsuni, un desert usor de facut si racoritor! Ce combinaţie reuşită şi ademenitoare!

 

INGREDIENTE:

  • 150 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 70 g zahar
  • 200 ml smantana dulce
  • vaniglie
  • 6 g gelatina 
  • 100 g capsuni
  • 200 g zahar
  • suc de lamaie

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput se pune gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece, pentru circa 10 minute.

Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pentru cateva minute (nu trebuie sa le mixam pana ce se umfla si se albesc, ci doar pana se amesteca bine ingredientele intre ele).

Laptele se incalzeste si se toarna treptat peste galbenusurile cu zahar si se mixeaza continuu pana se incorporeaza tot.

Crema obtinuta se pune pe foc foarte mic si se lasa pana atinge punctul de fierbere ( nu trebuie sa fiarba! ). Se ia de pe foc si se adauga foile de gelatina bine stoarse. 

Se amesteca pana se dizolva complet gelatina. Se lasa la racit.

Separat se bate smantana pana se intareste, apoi se incorporeaza in crema bine racita cu miscari de jos in sus. Se varsa in forme si se da la frigider timp di 3-4 ore.

Pentru sosul de capsuni : capsunile spalate si taiate bucati mici se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si putin suc de lamaie. Se lasa la foc mic pana sosul se “leaga” si capsunile se moaie bine. Se lasa la racit.

Bavareza se serveste rece decorata cu sos de capsuni.

 

 
Precedente Biscuiti fragezi cu fulgi de ciocolata Successivo PAPPARDELLE CU CREMA DE SPARANGHEL SI BACON CROCANT

Lascia un commento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.