Cine nu stie acest vestit preparat din fast food? E adevarat ca ne face cu ochiul cand trecem pe langa un fast food, dar evit pe cat posibil sa mananc afara…doar la evenimente importante sa zicem. In rest incerc sa pregatesc in casa, cand timpul imi permite. Reteta de nuggets de pui copiii mei o adora. V-o impartasesc si voua, poate o incercati pentru copii.
INGREDIENTE:
- 400 g piept de pui
- 25 g de amidon de porumb
- praf de usturoi
- sare
- piper
- 1 ou
- 70 g da faina+ 30 g amidon de porumb
- 80 ml de apa
- un varf de praf de copt
- boia
- ulei de floarea soarelui
MOD DE PREPARARE:
- Pieptul de pui se pune in chopper impreuna cu sarea si piperul si se amesteca bine.
- Cand carnea este maruntita bine (ca o pasta) se adauga 1 lingurita de boia, 1 lingurita de praf de usturoi, amidonul, sare si piper si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza.
- Cu mainile umezite se ia din compozitia obtinuta (cam 1 lingura) si se formeaza nuggets-urile ( care sunt ca niste chiftelute plate). Se aseaza una langa alta pe hartie de copt.
- Se pregateste aluatul: se amesteca oul cu faina, amidonul, apa, praful de copt, boiaua, sarea si piperul. Se va obtine un aluat dens, dar fluid.
- Se ia cate un nuggets, se trece cu grija prin aluat, apoi se prajesc in ulei bine incalzit.
- Se lasa pana cand devin aurii, apoi se scot si se pun la racit pe un platou acoperit cu prosop de hartie, ca sa lase uleiul in exces.
- Se servesc simpli, cu o portie de cartofi pai sau kechup si maioneza.