Poke bowl este o reteta hawaiiana de aperitiv cu peste crud, asemanator unei salate. Bucataria hawaiana combina influente provenite de la multele popoare care s-au perindat prin teritoriul acestui stat.
DE CE POKE BOWL?
Pentru ca Poke bowl este un preparat foarte sanatos, interesant din punct de vedere nutritional, care contine foarte putine calorii. Pestele crud si fructul avocado sunt cei care vin cu grasimi sanatoase, mai ales omega 3. Orezul aduce indispensabilele glucide pentru un plus de energie.
Se poate face cu difterite ingrediente dar preferatul familiei noastre este cel cu somon. Pentru cei ce nu indragesc pestele crud se poate face vegetarian sau cu carne de pui sau de vita.
Eu de prima data ca l-am incercat a fost indragit de toti.
Se face rapid si datorita orezului in combinatie cu peste le si legumele este o mancare completa si foarte satioasa.
Cel mai important este ca somonul sau orice peste folositi, sa fie congelat si apoi dezghetat, pentru a fi consumat in siguranta.
INGREDIENTE:
- Sashimi (filé de somon taiat cubulete cu un cutit foarte bine ascutit)
- Morcovi
- Avocado
- Rosii cherry
- Castraveti
- Orez (calculati 80g de persona)
- Seminte de susan negru
- Sos de soia
MOD DE PREPARARE :
- Se fierbe orezul timpul specificat pe cutie, apoi se scurge si se lasa la racit.Orezul poate fi integral, brun, basmatti sau pentru sushi.
- Morcovii se curata si se dau prin razatoarea de facut spghete (daca nu aveti le puteti taia bastonase foarte subtiri si inguste.
- Rosiile si castravetii se spala, se curata si se taie felii subtiri.
- Avocado se taie jumatate, se scoate sambutrele si se taie cubulete si felii.
- Se formeaza portiile, asezand in fiecare bol cate putin din fiecare ingredient: primul vine asezat orezul, apoi avocado, rosii, castraveti, morcovii spaghete si cuburile de somon.
- Se presara totul cu susan negru si se serveste cu sos de soia.