NEGRESA CU NUCI SI FULGI DE MIGDALE

Reteta asta o am de la prietena mea Anca si pot spune ca e minunata! E foarte gustoasa si va invit sa o incercati si voi :).

INGREDIENTE (unitate de masura: cana 250 ml)

  •  200 g unt la temperatura camerei
  • 2 ½ cani zahar
  • 1 cana lapte
  • 5 linguri cacao
  • 2 cani faina
  • 5 oua
  • un pliculet praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 fiole esenta de rom
  •  1 cana de nuci tocate 
  • 2 mere potrivite rase pe răzătoare mare
  • fulgi de migdale pentru decor 

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un vas  se pune laptele, zaharul, cacaua si esenta de rom. Se fierbe la foc mic pana se topeste tot zaharul si se obtine un sirop gros. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
  2. Untul se freaca spuma si se amesteca impreuna cu 3/4 din siropul de cacao racit. Ouale se separa albusurile de galbenusuri si se adauga pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga apoi faina, zaharul vanilat si praful de copt si se incorporeaza bine totul, sa nu se formeze cocoloase.
  3. Urmeaza sa se adauge nucile tocate (nu foarte mici), merele rase si se amesteca. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza ultimele in compozitie, amestecand de jos in sus. Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace circa 30 de minute, la 180°C, pana este gata ( se face testul scobitorii).
  4. Se scoate prajitura de la cuptor si cat e calda si se toarna peste ea siropul de cacao pe care l-am pastrat. Se presara fulgii de migdale si se da la rece.

negresa

Previous Entries OREZ CHINEZESC CU LEGUME SI CREVETI Next Entries BROWNIES AMERICANI

Lasă un răspuns