Nautul e foarte sanatos, este o sursa vegatala de proteine, tine foarte bine de foame si este absolut delicios. N-am avut chef sa inmoi naut peste noapte si sa-l fierb a doua zi, asa ca am apelat la conservele de naut .
- 400 g naut fiert (eu am folosit conserva gata fiarta can-am avut timp sa fierb)
- 1/2 lingurita rasa curcuma
- oregano uscat, piper sau ce condimente va plac
- 2 lingurite praf de usturoi (optional)
- boia de ardei dulce sau iute
- 3 linguri ulei masline
- 1 lingurita de sare
MOD DE PREPARARE:
- Se scurge nautul, se trece printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs intr-o sita. Dupa ce s-a scurs, se aseaza pe un prosop de hartie de bucatarie si se sterge cu grija.
- Se amesteca nautul cu curcuma, boia de ardei dulce sau iute, uleiul de masline, oregano si sare.
- Se tapeteaza tava de cuptor cu hartie de copt si se pune nautul in tava. Bobitele de naut nu trebuie sa se suprapuna, ci sa stea frumos una langa alta,
- Se da la cuptor la 200 °C timp de 40 de minute sau pana cand este rumen. Se invarte din cand in cand ca sa se rumeneasca uniform.
- Se scoate se lasa la racit si se rontaie cu pofta.