MUCENICI MOLDOVENESTI DE POST

 

INGREDIENTE:

pentru aluat:

pentru sirop:

  • 200 ml de apa
  • 100 g de zahar
  • coaja de lamaie

pentru decor:

  • miere de albine
  • 200 g nuca prajita macinata

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un bol se pune faina trecuta prin sita si se face o adancitura la mijloc. Se adauga drojdia uscata, zaharul, apa calduta (nu fierbinte!) si se amesteca. Apoi se adauga pe rand uleiul, coaja rasa de la o lamaie, esenta de vanile si praful de sare. Se framanta bine aluatul pana se omogenizeaza, apoi se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
  2. Se formeaza  snururi lungi, nu foarte subtiri de aluat din care formam apoi mucenici in forma de 8. Se lasa mucenicii de post la crescut circa 40-50 minute, intr-un loc caldut,  apoi ii ungem cu putina apa calduta cu zahar.
  3. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 de minute.
  4. Se pregateste siropul: se pune pe foc un vas cu apa, zaharul si coaja de lamaie. Se lasa pe foc pana se dizolva zaharul, apoi se da deoparte si se lasa la racit.
  5. Cand mucenicii sunt gata, se scot, se lasa sa se raceasca, apoi se insiropeaza.
  6. In final se ung cu miere si se presara cu nuca macinata.

 

Previous Entries ARDEI HABANERO IN ULEI Next Entries AGENT DE ELIBERARE PENTRU TAVI

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.